середа, 18 червня 2008 09:22

Через халатність російського пілота загинули співробітники ООН

Причиною краху російського вертольота "Ми-8" у Непалі в березні 2008 р. стала халатність пілота. Такий висновок зробила спеціальна комісія, призначена непалським урядом для розслідування причин аварії.

Згідно з докладом комісії, пілот вертольота не мав достатнього досвіду і не був знайомий з гірською місцевістю, що призвело до падіння вертольота за негативних погодних умов.

Відповідно до правил, які діють у Непалі, командир вертольота, перш ніж йому може бути довірене управління вертольотом, повинен відлітати рік другим пілотом. Як з"ясувалося, льотний досвід командира російського вертольота в Непалі складав лише 10 годин.

3 березня ц.р. вертоліт з персоналом місії ООН на борту впав к гірській місцевості на сході країни, у 200 км від Катманду. Після падіння машина вибухнула. Рятувальникам вдалося витягнути з-під уламків тіла 10 осіб.

Мінтранс РФ офіційно підтвердив, що в результаті катастрофи вертольота "Ми-8", який належав російській авіакомпанії "Вертикаль-Т", у Непалі загинули 14 осіб, повідомляє РБК-Россия.

Зараз ви читаєте новину «Через халатність російського пілота загинули співробітники ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі