пʼятниця, 29 жовтня 2010 15:02

Через голову комісії зіпсували 37 тисяч бюлетенів на Черкащині

Через голову комісії зіпсували 37 тисяч бюлетенів на Черкащині
37 тисяч бюлетенів на вибори до районної ради має передрукувати Чорнобаївська районна виборча комісія. У надрукованих бюлетенях не було представників від районного осередку Соціалістичної партії. Їх допустили до виборів тільки ввечері 28 жовтня, коли бюлетені вже були надруковані.

Нині надруковані бюлетені ріжуть члени комісії у присутності соціалістів.

Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомила секретар районного комітету СПУ Тетяна Богдан.

"Ми вже порізали 2 тисячі бюлетенів, цілий день морочилися. Дівчата мої різали і плакали, кажуть, це ж ми наш місячний заробіток порізали. Один бюлетень коштує в межах 50 копійок. А всього зіпсовано 37 тисяч. А це ж все наші з вами гроші. Я думаю, що людина, яка в цьому винна, повинна понести за це відповідальність", - зазначила вона.

Також соціалісти вимагатимуть, аби комісія додатково надрукувала інформаційні плакати про кандидатів від Соціалістичної партії.

"Хіба це справедливо? Ми з реєстрації вступаємо прямо у вибори. Ми не проводили агітації, у нас немає ані членів комісій, ані спостерігачів. Навіть плакатів з інформацією про наших кандидатів на виборчих дільницях немає. Ми будемо вимагати, аби нам додрукували плакати або познімали всі решту, щоб ми були в рівних умовах", - розповіла Богдан.

Кандидатів у депутати від Чорнобаївського районного осередку СПУ районна виборча комісія зареєструвала 28 жовтня увечері. До цього її змусив Київський апеляційний суд.

"Партія висловлені нами зауваження виконала, суд підтримав їх і ми зареєструємо кандидатів від СПУ", - повідомив перед засіданням комісії її голова Василь Копиця.

У друкарні вже знищили 36 тис. 649 бюлетенів по багатомандатному виборчому окрузі, та 5401 по одномандатних мажоритарних округах.

Нагадаємо, що 8 жовтня Чорнобаївська районна виборча комісія відмовила соціалістам у реєстрації кандидатів від їхньої партії. Причиною було те, що документи, подані для реєстрації, були підписані новим керівником партії. Тоді як у відомостях, поданих районним управлінням юстиції фігурував попередній керівник.

Того ж дня Чорнобаївська районна виборча комісія відмовила у реєстрації районному осередку ВО "Батьківщина" та Селянській партії. Пізніше за рішенням суду "Батьківщину" таки зареєстрували. Селянську партію до виборів не допустили.

Зараз ви читаєте новину «Через голову комісії зіпсували 37 тисяч бюлетенів на Черкащині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі