неділя, 01 квітня 2007 10:19

Через глобальне потепління Сідней занурився в пітьму

Найбільше місто Австралії Сідней на одну годину занурилося в пітьму. Ця акція була організована екологічними організаціями в рамках боротьби з глобальним потеплінням.

О 19:30 за місцевим часом було відключено надмірне вуличне освітлення, підсвічування будівель і всі зайві джерела світла в будинках і установах. Більш того, значна частина з чотирьох мільйонів сіднейців провела цю годину при свічках. Зокрема, свічки запалилися в більшості міських ресторанів. У місті ніколи не було так темно - практично весь діловий центр міста і велика частина передмість занурилися у суцільну темряву.

Ініціатором проекту виступила група із захисту навколишнього середовища Фонду дикої природи. Акцію підтримав місцевий уряд. Підраховано, що якщо всі сіднейці, йдучи з роботи, гаситимуть світло, а також вимикатимуть комп"ютери та кондиціонери, міські викиди газів, що викликають парниковий ефект зменшаться на п"ять відсотків, передає, з посиланням на Sky News, Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Через глобальне потепління Сідней занурився в пітьму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі