вівторок, 21 липня 2009 15:36

Через десять років людей похилого віку буде більше ніж дітей

Через десять років людей похилого віку буде більше ніж дітей
Протягом найближчих десяти років кількість людей старших 65 в світі вперше перевищить чисельність дітей. Про це 21 липня пише The Guardian з посиланням на нову доповідь Бюро перепису США.

У дослідженні під назвою "Старіючий світ 2008" йдеться про те, що до 2040 року на планеті житимуть 1,3 мільярда літніх людей, а їх частка в чисельності світового населення з 7 відсотків виросте до 14 відсотків. Вже зараз кожного місяця в світі стає на 870 тисяч літніх людей більше.

Фахівці попереджають, що старіння населення може призвести до якісних економічних і соціальних змін на всіх рівнях суспільства: від структури сім"ї до системи пенсійного забезпечення. Дослідники відзначають, що з 25 країн світу з найстарішим населенням 23 знаходяться в Європі. Вони прогнозують, що до 2040 року кожен четвертий європеєць буде старшим 65 років, а кожен сьомий - старшим 75.

Одним з ключових висновків доповіді стало те, що саме явище старіння населення, яке раніше вважалося прерогативою розвинених країн, останніми роками розповсюдилося і на країни, що розвиваються.

Автори доповіді охарактеризували збільшення середньої тривалості життя в різних країнах одночасно як досягнення і виклик людству, оскільки перед суспільством встають нові завдання, передає Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Через десять років людей похилого віку буде більше ніж дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі