понеділок, 24 січня 2011 11:19

Спецтема: Євробачення-2011

Через борг у 20 млн грн Україна може не потрапити на "Євробачення"

Через борг у 20 млн грн Україна може не потрапити на "Євробачення"

НТКУ має заплатити Європейській мовній спілці 20 мільйонів гривень, і тільки тоді Україна зможе взяти участь в "Євробаченні - 2011". Виявляється, НТКУ не виплатила всі борги минулих років, через які нам можуть перекрити шлях до музичного конкурсу, пише "Сегодня".

Скандал, пов'язаний з нечесним голосуванням, за яким ми спостерігаємо останні тижні, може виявитися зовсім зайвим і неважливим. Участь нашої країни в європейському конкурсі опинилась під загрозою.

Історія з боргами НТКУ ставить під загрозу не тільки саму участь українського виконавця на конкурсі "Євробачення - 2011", а й неблаготворно може вплинути на імідж країни. Першому Національному треба заплатити Європейській мовній спілці 20 мільйонів гривень, інакше на Україну чекає дискваліфікація. І вже тоді точно "Євробачення - 2011" пройде в Дюссельдорфі без Джамали та інших бажаючих представити нашу країну на такому важливому конкурсі.

Нагадаємо, співачку Джамалу звинуватили в підтасовуванні голосів на її користь у національному відборі на "Євробачення".

56-й конкурс "Євробачення" пройде в німецькому місті Дюссельдорф.

10 і 12 травня там відбудуться півфінали, а ім'я переможця Європа дізнається 14 травня.

Конкурс, до речі, встановить своєрідний рекорд, адже в ньому готується прийняти участь максимальна кількість країн - 43 (стільки ж було всього один раз за всю історію - в 2008 році в Сербії). Зокрема, будуть брати участь Австрія, Угорщина і Сан-Марино, що пропустили "Євробачення-2010", а також після 13-річної перерви повернеться в єврошоу Італія.

Зараз ви читаєте новину «Через борг у 20 млн грн Україна може не потрапити на "Євробачення"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі