пʼятниця, 09 березня 2007 14:11

Через бажання пілота помилуватися краєвидом ледь не впав літак з пасажирами

Літак з 19 пасажирами на борту трохи не розбився на Шетландських островах через те, що пілот вирішив помилуватися красивим пейзажем. 61-річний Роджер Олд був звільнений з авіакомпанії City Star Airlines після того, як під час польоту знизив висоту настільки, що викликав паніку серед людей, що перебували в літаку.

Двомоторний Dornier 328 летів так низько, що був оточений зграями птахів. Пасажири і члени екіпажа намагалися попередити пілота про небезпеку, але їхні зауваження були проігноровані. В результаті другий пілот вимушений був відібрати штурвал у старшого товариша. Літак благополучно приземлився.

Роджер Олд, пілот, який провів в повітрі більше 18 тисяч годин, пояснив свій вчинок тим, що хотів показати напарникові пейзаж, проте потрапив у хмару і збився з курсу, з посиланням на газету The Times, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Через бажання пілота помилуватися краєвидом ледь не впав літак з пасажирами ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі