пʼятниця, 13 липня 2007 14:45

Через аварію судна пляжі Ібіци заливає нафтою

Через аварію біля берегів популярного європейського курорту вантажного судна в Середземному морі утворилася нафтова пляма, яка вже досягла південного узбережжя острова. Поки що на пляжах видно лише невеликі маслянисті плями, але поліція вже закрила три популярних серед туристів пляжі, зокрема затоку Таламанка. З решти пляжів експерти вже взяли воду для лабораторних аналізів, правда, коли стануть відомі їх результати, не повідомляється. Всього у напрямку Ібіци дрейфує 200 тонн нафтопродуктів. Зараз площа плями складає близько 4 кв. км.

Через ситуацію, що склалася, міністр транспорту Магдалена Алварес терміново повернулася з відрядження по Уругваю. Для захисту берегової лінії Ібіци використовують спеціальні трикілометрові бар"єри.

Втім, місцева адміністрація упевнена, що припиняти роботу курорту не доведеться. "Велика частина мазуту випарувалася, а той, що потрапив на пісок, зараз вичищають фахівці. З 18 км. узбережжя забруднено тільки 500 метрів", - повідомила глава Ібіци Лурдес Акоста, повідомляє "Газета.Ru".

Зараз ви читаєте новину «Через аварію судна пляжі Ібіци заливає нафтою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі