понеділок, 25 лютого 2008 10:10

Через 25 років комп"ютери будуть розмірами з людську клітину

Через 25 років у світі з"являться комп"ютери, розмір яких буде наближений до клітини людського організму. З таким прогнозом виступив відомий винахідник і футуролог Рей Курцвейл.

Він упевнений, що, опираючись на досвід останніх 50 років, можна з великою точністю передбачити темпи росту й характер змін комп"ютерних технологій.

"Сьогодні ви можете вживити комп"ютер розміром з горошину в головний мозок людини, якщо у неї хвороба Паркінсона й замінити ушкоджені біологічні нейрони", - говорить Курцвейл.

Найближчі 25 років комп"ютери зменшаться в порівнянні з існуючими в 100 тис. раз, а їхня продуктивність і можливості, навпаки, зростуть у мільярди разів.

Все це призведе до появи "пристроїв, розміром із клітину крові, які можна буде вводити в наше тіло, щоб підтримувати його здоровим, і в наш мозок, щоб розширювати наші інтелектуальні можливості", вважає вчений.

Медицина, на думку Курцвейла, одержить нове покоління інтелектуальних ліків на основі нанотехнологій, які будуть здатні лікувати масу захворювань.

Вчений вважає, що при прискоренні технологічного прогресу людина буде поступово втрачати позицію найрозумнішої та найбільш високопродуктивної істоти на Землі. Р.Курцвейл упевнений, що найближчі 100 років принесуть нам стільки ж відкриттів, скільки десять попередніх століть.

Рей Курцвейл - відомий фахівець із розробки інноваційних технологій, він винайшов апарат для читання, призначений для сліпих людей. Пристрій діє за принципом копіювальної машини: він сканує текст зі сторінки й зачитує його вголос, повідомляє Освiтнiй портал.

Зараз ви читаєте новину «Через 25 років комп"ютери будуть розмірами з людську клітину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі