вівторок, 15 липня 2008 19:14

Через 20 років шоколад буде на вагу золота

Через 20 років шоколад буде на вагу золота
Учені стверджують, що вже через 20 років шоколад буде на одному рівні з ікрою, тобто буде практично розкішшю. Шоколад стане настільки рідкісним, що не кожна людина зможе собі його дозволити.

Це є гнітючою новиною для таких країн, як Гана, чия економіка залежить від продажу какао бобів. Головною причиною поступового зникнення какао бобів - це нераціональне використання земельних угідь в Гані і в інших країнах, що славляться великою кількістю "шоколадних" рослин. Крім того, шоколадне дерево повинне виростати в тінистих тропічних лісах, які у наш час зникають під пекучим сонцем і від рук вандалів.

Проблема зникнення шоколадних дерев в західній Африці, наприклад, стосується не тільки фермерів і виробників шоколаду, таких як Cadbury (компанія використовує 100% какао бобів західної Африки для виробництва шоколаду), але також і для природоохоронних організацій, які украй стурбовані знищенням тропічних лісів, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Через 20 років шоколад буде на вагу золота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі