четвер, 15 травня 2008 09:32

Через 100 років райський острів Занзібар може повністю піти під воду

Через 100 років райський острів Занзібар може повністю піти під воду. Такого висновку дійшли вчені на конференції, яка відбулася нещодавно в Танзанії та була присвячена проблемам екології й глобального потепління.

Основна причина того, що Занзібар і розташований неподалік острів Мафія, відомі своїми сліпуче білими пляжами, чудовою погодою цілий рік і повний спокоєм, можуть зникнути полягає в таненні полярних льодів. Сценарій, відповідно до якого до 2100 року двох відомих туристичних визначних пам"яток не стане, за словами фахівців, "дуже можливий".

Це поставить Танзанію в один ряд із країнами, найбільш сильно потерпілими від глобального потепління, викликаного збільшенням викидів парникових газів в атмосферу по усьому світі. Вчені відзначають, що підтвердженням реальності затоплення є той факт, що два невеликих острови поруч із узбережжям Танзанії вже пішли під воду, а кілька інших подібна доля очікує в найближчому майбутньому.

У зв"язку зі сформованою ситуацією вчені закликають до термінових заходів щодо запобігання глобальному потеплінню в цілому й збереженню Занзібара зокрема. "Цей період в 100 років - не такий вже і великий строк, особливо для тих, хто думає про майбутнє своїх онуків", - підкреслюють вони, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Через 100 років райський острів Занзібар може повністю піти під воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі