середа, 19 листопада 2008 13:51

Чені та Гонсалеса звинувачують в організації злочинності у в"язницях

Чені та Гонсалеса звинувачують в організації злочинності у в"язницях

Американський віце-президент Дік Чені був звинувачений у зловживанні владою в приватних в"язницях.

Судійська колегія округу Вілласі, що поблизу кордону США з Мексикою, пред"явила звинувачення Чені та колишньому генеральному прокурору Альберто Гонсалесу стосовно "організації кримінальної діяльності" у державних в"язницях.

Віце-президента притягують до суду за "спекулювання на позбавленні людей свободи", тоді як Гонсалеса звинувачюють у використанні своєї посади для "припинення розслідувань правопорушень" в окружних в"язницях.

В звинуваченнях наводиться приклад з в"язнем Грегоріо Де Ла Роса, якого забили замками його ж співкамерники у приватній тюрмі в окрузі Вілласі в 2001 році. Замки вони тримали в носках.  Власники тюрми змушені були виплатити сім"ї постраждалого  компенсацію в розмірі 47.5 мільйонів доларів.

Адвокат Гонсалеса у письмовій заяві відповів, що звинувачення фіктивне і це зрозуміло кожному гарному працівнику прокуратури, повідомляє Sky News.

Зараз ви читаєте новину «Чені та Гонсалеса звинувачують в організації злочинності у в"язницях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі