четвер, 17 травня 2007 08:05

Чемпіон світу з боксу голодує біля будівлі ЦВК Вірменії

Кандидат в депутати вірменського парламенту й екс-чемпіон світу з боксу Ісраел Акопкохян вчора оголосив безстрокову голодовку біля будівлі ЦВК Вірменії. Акопкохян вимагає визнати недійсними підсумки голосування у виборчому окрузі номер 11, від якого він балотувався в законодавчі збори.

За свідченнями Акопкохяна, в день голосування він спостерігав на ділянках ряд порушень, зокрема відкриту агітацію на користь правлячої Республіканської партії і кандидата в депутати Грігора Маргаряна, а також доставку виборців до місця голосування на спеціально орендованих мікроавтобусах. Згідно з попередніми підсумками виборів, Маргарян отримав перемогу.

Тим часом, представники блоку радикальної опозиції "Іпічмент", лідером якого є редактор опозиційної газети "Айкакан Жаманак" ("Вірменський час") Нікол Пашинян, того ж дня почали безстроковий сидячий страйк на площі Свободи в центрі Єревану, метою якого є "протест політичної ситуації, що склалася в країні".

По пам"ятнику вірменському письменникові Ованесу Туманяну, розташованому на площі, розклеєні плакати з написом "+1". Сукупність плакатів символізує придуману Пашиняном формулу" "1+1+1+", що припускає поступове об"єднання людей навколо ідеї непокори властям.

У числі учасників акції також лідер партії "Республіка" Арам Саркисян і представники Народної партії Вірменії. У блок "Імпічмент", що не пройшов п"ятипроцентного бар"єру на парламентських виборах, входять опозиційні партії "Демократична вітчизна" і Консервативна партія, повідомляє Lenta.ru, з посиланням на агентства REGNUM і "Интерфакс".

Зараз ви читаєте новину «Чемпіон світу з боксу голодує біля будівлі ЦВК Вірменії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі