неділя, 07 вересня 2008 10:05

Чейні розповів Заходу про різнобічні агресивні дії Росії

Дік Чейні, віце-президент Сполучених Штатів, виступаючи в італійському містечку Амброзетті перед лідерами декількох країн, закликав союзників до єдиної позиції і загальної відповідальності зважаючи на "агресивні вчинки" Росії, здійснені останнім часом. Заяви Чейні приводить агентство France Presse.

У числі найбільш хворобливих для Заходу акцій Чейні назвав визнання Росією незалежності Південної Осетії і Абхазії, "зневага" французьким планом мирного врегулювання на кордоні Південної Осетії і Грузії, використання енергетичних ресурсів як механізм політичного тиску в Середній Азії і на Кавказі, протидія входженню України і Грузії в НАТО і, нарешті, постачання зброї до Сирії і Ірану. "Частина російської зброї, проданої Дамаску, виявилася в руках терористичних угрупувань в Лівані і Іраку, - сказав Чейні. - Таким чином, російські військові операції ставлять під загрозу перспективи миру і свободи в регіоні".

Напередодні виступу в Амброзетті Чейні побував в Баку, Тбілісі і Києві, де зустрічався з главами держав. В ході українського візиту віце-президент США назвав "складний період" в житті республіки наслідком російських дій. 3 вересня держсекретар США Кондолізза Райс повідомила про те, що Америка надасть Грузії мільярд доларів на відновлення економіки країни і гуманітарну допомогу населенню.
Зараз ви читаєте новину «Чейні розповів Заходу про різнобічні агресивні дії Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі