пʼятниця, 27 червня 2008 17:52

Чечня позбулася парламенту

Депутати обох палат парламенту Чечні на спільному засіданні 27 червня проголосували за самороспуск законодавчих зборів. Чеченські парламентарі вирішили самороспуститися, щоб законодавчі збори працювали відповідно до закону про вибори, підписаним Рамзаном Кадировим. Закон, нагадаємо, свідчить, що парламент Чечні повинен бути однопалатним.

Про вирішення парламентарів з посиланням на спікера Народного зібрання парламенту Чечні Дукувахи Абдурахманова повідомило РІА Новини. Абдурахманов пояснив, що парламентарі хочуть провести дострокові вибори в законодавчі збори в жовтні 2008 року. При цьому робота парламенту першого скликання продовжуватиметься аж до обрання нового.

В даний час в Чечні діє двопалатний парламент, що складається з верхньої (Рада Республіки) і нижньої (Народне зібрання) палат. На референдумі 2 грудня 2007 року жителі Чечні проголосували за поправки до конституції, згідно з якими число палат в регіональному парламенті республіки було скорочене до однієї, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Чечня позбулася парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі