середа, 15 серпня 2007 17:06

Чеченець з банди Басаєва узяв на себе відповідальність за вибух потягу

У північнокавказьку редакцію радіо "Свобода" подзвонила людина, що представилася заступником командира угрупування "Ріяд Саліхин", і заявила, що відповідальність за підрив "Невського експреса" беруть на себе чеченські бойовики. "Розвідувальний-диверсійний батальйон шахідів" "Ріяд Саліхин" очолював Шаміль Басаєв.

Угрупування згадувалося в засобах масової інформації в різних написаннях, зокрема "Ріядус-ус-саліхин" і "Ріад-ас-саліхин". Вона була включена в список терористичних організацій, складений Держдепартаментом США. Після захоплення заручників в театральному центрі на Дубровці осінню 2002 року повідомлялося, що бойовики саме цього угрупування несуть відповідальність за теракт.

За фактом підриву потягу заведена кримінальна справа по статті "тероризм". Проте заступник генпрокурора Росії Олександр Бастрикин повідомив 14 серпня, що слідство не має остаточної версії. Бастрикин назвав версію теракту однієї з основних, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Чеченець з банди Басаєва узяв на себе відповідальність за вибух потягу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі