пʼятниця, 07 березня 2008 15:45

Чеченці йдуть із Спілки журналістів Росії через виключення Кадирова

Чеченські журналісти заявляють про свій масовий вихід з лав Спілки журналістів Росії у зв"язку з відміною секретаріатом цього творчого союзу рішення прийняти до лав організації президента Чечні Рамзана Кадирова, мовиться в офіційній заяві Спілки журналістів Чеченської Республіки.

В четвер секретаріат Спілки журналістів Росії відмінив вирішення Спілки журналістів Чеченської республіки як що суперечить Статуту Спілки журналістів Росії. За словами генерального секретаря СЖР Ігоря Яковенко, це було помилкове рішення, оскільки Кадиров не є професійним журналістом, і тому його ніхто не міг приймати в Союз. Посвідчення члена СЖР Кадирову в середу вручив міністр по зовнішніх зв"язках, національних відносинах, друку і інформації Чечні Шамсаїл Саралієв під час зустрічі з представниками республіканських газет, радіо і телебачення.

"Журналісти Чеченської Республіки розглядають вирішення секретаріату СЖ про відміну рішення прийняти до лав цієї організації президента Рамзана Кадирова як прояв подвійних стандартів, ми обурені зневажливим і неповажним відношенням Союзу до своєї ж ініціативи і на загальних зборах ухвалили рішення про вихід з лав цієї організації", - мовиться в поширеній в п"ятницю заяві.

У ньому також підкреслюється, що рішення керівництва Союзу прийняти до лав цієї організації Кадирова було ухвалене по рекомендації Спілки журналістів Чечні, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Чеченці йдуть із Спілки журналістів Росії через виключення Кадирова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі