понеділок, 19 серпня 2019 20:23

Це режим класичних популістів. Протиставлення широких мас елітам - Анипович

Це режим класичних популістів. Протиставлення широких мас елітам - Анипович
Письменник Тарас Антипович: Ми не можемо вловити, що йде від президента, а що - від наближених до нього. Фото: Тарас Подолян

Через різноплановість оточення Володимира Зеленського, українцям важко зрозуміти його особисту позицію.

Про це журналу "Країна" розповів письменник Тарас Антипович.

"Президент Володимир Зеленський скасував парад до Дня Незалежності. Вважав, якщо дистанціюватиметься від війни, вона якось сама розсмокчеться. Спричинив конфлікт із громадянським суспільством. Воно виховане майданами і війною.

До влади прийшов багатоголовий колективний організм. Одна голова каже так, друга - інше. Ми не можемо вловити, що йде від президента, а що - від наближених до нього. Вони не мають державницького інстинкту. Діють суто з погляду піару: для них важливе лише те, що може захопити увагу найширшого загалу", - каже Антипович.

Експерт вважає, що громадянське суспільство зможе контролювати дії нової влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна доїдає радянську спадщину - "Країна"

""Слуги народу" загравали з російською темою, аби зачепити електорат на сході й півдні. Їхня кавеенщина родом із совка. Існують у гуманітарному полі "русского мира". Але соціологія демонструє, що більшість українців - за європейський вектор. Влада вимушена на це зважати.

Це режим класичних популістів. Протиставлення широких мас елітам. Вони зіграли на цьому максимально - стали "слугами народу", який страждає від гноблення еліт.

Зеленський уже зробив серію заяв - "припинити стріляти", "домовитись посередині". Громадянське суспільство чутливе до таких речей. Маємо розкол між активною його частиною та владою" - підкреслив письменник.

Повне інтерв'ю з Тарасом Антиповичем читайте у журналі "Країна" від 22 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Це режим класичних популістів. Протиставлення широких мас елітам - Анипович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі