Ексклюзиви
середа, 12 вересня 2018 21:50

Це реакція собаки Павлова на подразники: Муждабаєв про мітинги в Росії

Це реакція собаки Павлова на подразники: Муждабаєв про мітинги в Росії
Айдер Муждабаєв: протести в Росії свідчать, що економічна ситуація стає гіршою, так само як і соціальна Фото: Тарас Подолян

Протести в Росії свідчать, що економічна ситуація стає гіршою, так само як і соціальна. Про це Gazeta.ua розповів журналіст Айдер Муждабаєв.

9 вересня у 83 містах Росії протестували проти підвищення пенсійного віку до 63 років для жінок і 65 років для чоловіків. Всеросійську акцію оголосив опозиціонер Олексій Навальний. Сам взяти участь у ній не зміг. 27 серпня його арештували на 30 діб за мітинги, які відбулися ще взимку. Активісти протестували із плакатами "поверніть наші гроші", "Путін – вор", "Імпічмент" та "Геть царя". За офіційними даними затримали 1195 людей. В трійці лідерів Санкт-Петербург - 623 затриманих, Єкатеринбург - 184 і Краснодар - 60.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Беремо з собою воду, їжу, теплі речі - у Москві почався безстроковий протест

"Я не думаю, що більшість протестуючих має хоч якийсь сантимент по відношенню до України. Просто починається умовне виділення шлункового соку. Повстала частина молоді, якій не подобається обмеження свобод у всіх сферах. Це — реакція собаки Павлова на подразники. Протест може бути хоч трохи значним, лише коли з'являться серйозні політичні вимоги. А вони можуть з'явитися за умови, коли життя стане дуже поганим. Поки Західна Європа продовжує 82 відсоткову субсидію для Росії за рахунок купівлі газу й нафти, нічого маштабного всередині не відбудеться. На відміну від України, російська гвардія і силовики дуже швидко знесуть будь-які барикади разом з мітингувальниками. Там за цим не заржівіє. Бо більша частина людей не вийде на вулицю, розгон мітингувальників приведе до зміцнення влади", - каже Айдер Муждабаєв.

Підвищення пенсійного віку стало Рубіконом для російського народу. Вперше Путін взяв на себе відповідальність за непопулярну реформу. Про це заявив російський політолог Ігор Дмітрієв.

Зараз ви читаєте новину «Це реакція собаки Павлова на подразники: Муждабаєв про мітинги в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути