пʼятниця, 15 березня 2019 01:05

"Це провал у розслідуванні" - Холодницький про розкрадання в оборонці

"Це провал у розслідуванні" - Холодницький про розкрадання в оборонці
Холодницький прокоментував причетність НАБУ до схем в оборонці. Фото: УНІАН

Спеціальна антикорупційна прокуратура здійснює нагляд за Національним антикорупційним бюро України, але не може повністю контролювати діяльність детективів.

"Якщо говорити про провадження, в якому фігурувала "Оптимумспецдеталь", то тут, я це визнаю, це провал у розслідуванні, це провал у процесуальному керівництві також", - сказав керівник САП Назар Холодницький у програмі "Право на владу" на каналі "1+1".

"Мені шкода визнавати, але про 87 сторінок тої переписки прокурори САП не знали, тому що вони на руки передані головним військовим прокурором Матіосом керівнику детективів Калужинському. Де далі ці матеріали поділися в стінах НАБУ, ми не знаємо", - додав він.

Холодницький пояснив, що в працівників САП не було змоги відслідкувати долю цих матеріалів. "Зрозумійте правильно: детективи – це ті, хто дають прокурорам матеріали, з якими треба йти до суду. Якщо ці матеріали десь губляться в стінах НАБУ, прокурор жодним чином не може їх побачити. Хоча закон зобов'язує детективів надавати всі матеріали", - розповів він.

"САП здійснює нагляд. Але САП не може проконтролювати моментів, коли матеріали фактично ховаються від прокурорів, фізично ховаються. І САП не може проконтролювати моменти, коли ці матеріали фактично зникають", - зауважив прокурор.

"Я не можу добитися від керівництва НАБУ, де ці матеріали", - зізнався Холодницький.

"Якби не Бігус.інфо, ми би про ці матеріали навіть не дізналися", - визнав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко порадив Ситнику розібратися зі зрадниками в НАБУ

Журналісти Bihus.Info оприлюднили розслідування про незаконні операції під час закупівель в армії і причетність до цих схем сина першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, Ігоря.

За версією Bihus.info, співробітники більшості правоохоронних органів країни знали про зловживання в "оборонці" і за хабарі "закривали очі" на корупцію. Із листування між учасниками схем випливає, що до них були залучені представники СБУ, ГПУ, ДФС, військової прокуратури і навіть перший заступник голови НАБУ Гізо Углава.

Зараз ви читаєте новину «"Це провал у розслідуванні" - Холодницький про розкрадання в оборонці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі