вівторок, 13 листопада 2007 09:09

Чавеса не підтримала навіть колишня дружина

Колишня дружина президента Венесуели Марісабель Родрігес піддала критиці поведінку Уго Чавеса на церемонії закриття Іберо-Американського саміту в Чилі, де той посварився з іспанським королем. "Не розумію, як можна так поводитися з королем Іспанії? Я не піддана Його Королівської Величності, але я його шанувальниця і дуже поважаю його за поводження, зокрема і в сімейному колі", - заявила Марісабель Родрігес в інтерв"ю колумбійській радіостанції La W.

"Президент! Потрібно з повагою ставитися до інших, тоді й тебе поважатимуть", - додала вона.

Колишня перша леді Венесуели також вельми несхвально висловилася в адресу Чавеса за його спробу покласти відповідальність за колонізацію Америки на нинішнього короля Іспанії Хуана Карлоса, передає РІА "Новини". "Заявляти претензії через 500 років - не найкращий історичний момент. Як міг пан президент сказати іспанському королеві, чи не переймається він тим, що було зроблено п"ятсот років тому?" - сказала Родрігес.

У суботу лідер Венесуели Уго Чавес спровокував скандал на церемонії закриття Іберо-Американського саміту в Чилі, назвавши екс-прем"єра Іспанії Хосе Марія Аснара фашистом. Чинний прем"єр-міністр Іспанії Хосе Луіс Родрігес Сапатеро зажадав від Чавеса з повагою ставитися до Аснара, оскільки він був обраний іспанським народом.

Після цього між Чавесом і Сапатеро виникла полеміка на підвищених тонах, у яку вимушений був втрутитися іспанський король Хуан Карлос. "Ти не можеш помовчати?" - звернувся король Іспанії до Чавеса. Після чого ображений король, не дочекавшись офіційної церемонії закриття форуму, залишив зал засідань.

Екс-дружина Чавеса також негативної думки про проведену конституційну реформу, направлену на розширення повноважень президента Венесуели і скасування терміну обмеження на переобрання глави держави.

Це перший публічний виступ екс-дружини Уго Чавеса після їхнього офіційного розлучення минулого року. Рішення про розлучення було ухвалене за обопільної згоди через несумісність осіб і характерів, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Чавеса не підтримала навіть колишня дружина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі