пʼятниця, 26 жовтня 2007 08:53

Чавес звинуватив США в дорожчанні нафти

Ціна нафти наближається до "символічної" відмітки в 100 доларів за баррель, і цей процес прискориться, якщо США продовжать загрожувати і дестабілізувати нафтовидобувні країни, такі як Ірак. Таку думку висловив президент Венесуели Уго Чавес.

Він підкреслив, що США вже загрожують Ірану ядерною зброєю і світовою війною, і зажадав виведення американських військ з Іраку.

Напруженою обстановкою в світі пояснив високі ціни на нафту і міністр енергетики та нафти Венесуели Рафаель Рамірес. "Кожного разу, коли США висувають нові погрози в адресу Ірану, ціна на нафту зростає. Складна ситуація зберігається в Іраку", - відзначив Рамірес, вказавши, що ОПЕК не може вплинути на ці геополітичні чинники.

Президент тим часом відзначив, що Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), членом якої з моменту її створення є Венесуела, грає важливу роль в підтримці стабільності енергетичного ринку. ОПЕК вдалося відновити справедливі ціни на нафту, які вісім років тому впали до катастрофічного рівня, додав Чавес.

Венесуельський лідер вказав на важливе значення саміту ОПЕК, який пройде в середині листопада в Саудівській Аравії, для вироблення скоординованої позиції з питань видобутку та поставок нафти на світовий ринок. Чавес вважає, що нинішні реалії "створюють сприятливі умови" для зустрічі ОПЕК на вищому рівні, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Чавес звинуватив США в дорожчанні нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі