субота, 17 травня 2008 11:28

Чавес вибачився перед канцлером Німеччини і поцілував президента Аргентини

Президент Венесуели Уго Чавес вибачився перед канцлером Німеччини Ангелою Меркель за те, що порівняв Християнсько-демократичний союз (ХДС)Німеччини під головуванням Меркель з правими силами, котрі підтримували Гітлера.

А реакція президента Венесуели напередодні саміту Латамеріка - ЄС на заклик канцлера Німеччини до латиноамериканських лідерів дистанціюватися від Чавеса була б зовсім грубою, якби він не додав, що не продовжуватиме, оскільки Меркель - жінка.

Чавес вибачився перед Меркель в п"ятницю, 16 травня, в столиці Перу Лімі на П"ятому саміті Латинська Америка - Євросоюз, в роботі якого беруть участь керівники голів держав і урядів з 50 країн двох континентів.

"Я не лаятися сюди приїхав. - сказав Чавес. - Мені було дуже приємно подати руку канцлеру Німеччини, ми з нею поцілувалися. Я сказав їй, що був грубий, вибачився. Там була присутня Кристина Кіршнер (президент Аргентини), я поцілував і її".

Повідомляється, що Чавес вибачився у присутності президента Аргентини тому, що, за його словами, "завжди, коли поводжуся погано, саме Кристина мене тріпає за вуха".

Також Чавес зазначив, що конфлікт вичерпаний, і Меркель навіть запросила його відвідати Німеччину, на що він відповів згодою.

Слід зазначити, що Чавес нерідко вживає в своїй мові занадто експресивні вислови. Зокрема, президента США Джорджа Буша-молодшого він назвав "дияволом", американського міністра оборони Дональда Рамсфельда - "псом", а президента Мексики Вісента Фокса - "подкаблучником імперії", повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Чавес вибачився перед канцлером Німеччини і поцілував президента Аргентини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі