неділя, 03 лютого 2008 14:59

Чавес: Венесуела привела війська в бойову готовність

Венесуельські війська приведені в бойову готовність у зв"язку із загрозою нападу з боку Колумбії. З такою заявою виступив президент Венесуели Уго Чавес під час церемонії з нагоди дев"ятих роковин з дня його інавгурації. Чавес знов порадив Колумбії не вторгатися в його країну, відзначивши, що, на його думку, колумбійські власті здатні "виконати прохання США і напасти".

Нагадаємо, 26 січня 2008 року Уго Чавес заявив, що Колумбія збирається за підтримки США напасти на Венесуелу. Тоді він порадив "не провокувати Каракас" і попередив, що у разі агресії Венесуела припинить постачання нафти Колумбії.

Відносини між Венесуелою і Колумбією загострилися після того, як в листопаді 2007 року колумбійський президент Альваро Урібе відмовився від послуг венесуельського лідера як посередника в переговорах з повстанцями з угрупування "Революційні озброєні сили Колумбії" (FARC). Тим часом, 10 січня 2008 року завдяки зусиллям Уго Чавеса бойовики FARC звільнили двох заручниць - Клару Рохас і Консуело Гонсалес, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Чавес: Венесуела привела війська в бойову готовність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі