вівторок, 03 липня 2007 12:33

Чавес в гостях у Ахмадінежада закликав дружити проти США

Президент Венесуели Уго Чавес в ході свого візиту до Ірану уклав ряд економічних угод і вимовив декілька гучних політичних декларацій традиційно антиамериканського змісту.

В Ірані Уго Чавес і Махмуд Ахмадінежад підписали важливі економічні угоди по широкому колу питань - від формування сумісної нафтової корпорації до відкриття молочної фабрики у Венесуелі. На березі Персидської затоки президенти двох країн заклали завод з виробництва метанолу з проектною потужністю в 1,65 млн. т в рік, який повинен вступити в лад через чотири роки. Аналогічний метаноловий завод буде відкритий і у Венесуелі. Вартість спорудження кожного заводу складає 650-700 млн. доларів. Таким чином, не дивлячись на те, що Іран і Венесуела, видні учасники міжнародної організації експортерів нафти ОПЕК, мають в своєму розпорядженні гігантські запаси нафти, вони зробили реальні кроки на шляху до використання поновлюваних, екологічно чистих видів палива.

Уго Чавес закликав все антиамерикансько налаштовані країни до об"єднання. Він також виступив за звільнення сусіднього Іраку. При цьому він заявив, що, об"єднавшись, Іран і Венесуела переможуть американський імперіалізм, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Чавес в гостях у Ахмадінежада закликав дружити проти США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі