понеділок, 10 вересня 2007 08:43

Чавес пообіцяв США "другий В"єтнам" в Латинській Америці

Президент Венесуели Уго Чавес заявив, що США чекає "друга В"єтнамська війна", якщо Білий дім спробує застосувати військову силу, щоб повалити будь-якого з "лівих" лідерів країн Латинської Америки.


Він заявив про план США по насильницькому скиданню болівійського президента Ево Моралеса.

"Якщо щось станеться з товаришем Моралесом, то вся відповідальність ляже на президента США Джорджа Буша, оскільки я знаю, що Сполучені Штати готують змову з метою скидання уряду і вбивства президента Болівії", - заявив президент Венесуели.

"Змова направлена не тільки проти Ево, але і всього болівійського народу", - додав Уго Чавес.

"Я хочу попередити, що у нас також є план, і ми не допустимо, щоб болівійська олігархія змогла повторити сумний досвід подій 11, 12 і 13 квітня у Венесуелі", - сказав президент Венесуели.

У квітні 2002 року у Венесуелі був здійснений державний переворот, в результаті якого Уго Чавес був усунений від влади, а вищий державний пост зайняв промисловий магнат Педро Кармона Естанга (Pedro Carmona Estanga). Проте переворот у Венесуелі провалився і Чавес повернувся у президентський палац, повідомляє РІА"Новости".

Зараз ви читаєте новину «Чавес пообіцяв США "другий В"єтнам" в Латинській Америці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі