пʼятниця, 21 вересня 2007 19:17

Чавес пообіцяв Кастро ще 100 років життя

Президент Венесуели Уго Чавес розповів в п"ятницю громадськості про стан здоров"я свого друга, кубинського лідера Фіделя Кастро. За словами Чавеса, 81-річний Кастро був при смерті, переніс декілька масштабних переливань крові, в результаті яких була замінена практично вся плазма, проте зараз він майже видужав.

"Фіделю вже краще. Правда, процес його одужання ще не завершений, залишилася невелика проблема із здоров"ям, але в такому стані він може прожити ще сто років", - заявив Чавес.

Він розмовляв з Кастро два або три тижні тому, а міністр енергетики Венесуели навіть розмовляв з кубинським лідером минулого тижня.

Кастро вже більше року не з"являється на публіці, що дає західним ЗМІ привід говорити, що кубинського лідера немає в живих. Підтвердженням цих припущень служить той факт, що що з"являлися ще в початку цього року відеозображення зустрічей Кастро з Чавесом і іншими іноземними лідерами, покликані продемонструвати, що Кастро ще живий, перестали пред"являтися публіці починаючи з червня. Новий грунт для чуток про смерть Кастро з"явився після того, як Чавес не приїхав на Кубу 13 серпня - в 81-й день народження Фіделя.

В кінці липня 2006 року Кастро переніс хірургічну операцію, на час відновлення після якої передав владні повноваження своєму братові Раулю. Офіційно Куба всі дані про стан здоров"я Фіделя Кастро засекретила. При цьому члени кубинського керівництва, а також Чавес, що кілька разів за останній рік відвідував Кубу, регулярно заявляють, що Кастро успішно відновлюється після операції і найближчим часом повернеться до виконання своїх обов"язків, повідомляє AAP.

Зараз ви читаєте новину «Чавес пообіцяв Кастро ще 100 років життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі