Ексклюзиви
вівторок, 08 вересня 2009 10:25

Чавес на Венеціанському кінофестивалі дивитиметься фільм про себе

Чавес на Венеціанському кінофестивалі дивитиметься фільм про себе
Президент Венесуели Уго Чавес прибув на Венеціанський кінофестиваль, щоб подивитися документальний фільм Олівера Стоуна "На південь від кордону" (South of the Border), в якому є діючим головним героєм. Венесуельський лідер провів на червоній килимовій доріжці близько 20 хвилин, позуючи перед камерами і роздаючи автографи.

За словами Чавеса, "фільм говорить про те, що Латинська Америка відроджується". "Олівер Стоун хотів це знайти, і він це знайшов", - заявив він.

У свою чергу Стоун відзначив, що фільм дійсно зачіпає ті перетворення, які мають місце в Латинській Америці, а також показує Чавеса з іншого боку, а не так, як зазвичай його уявляють в США і Європі. "Він - та людина, про яку треба знати, він - справжній герой нашого фільму", - заявив режисер.

Крім художніх фільмів, Стоун знімає документальні стрічки. Зокрема, в 2003 р. він зняв картину "Команданте" (Comandante), що розповідає про легендарного кубинського лідера Фіделя Кастро. Саме цей фільм, за словами автора, навів його на думку зняти фільм про Чавеса, передає РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Чавес на Венеціанському кінофестивалі дивитиметься фільм про себе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути