субота, 01 грудня 2007 16:16

Частину шахти Засядька закриють

Прийнято рішення цілком зупинити всі роботи по пласту на шахті імені Засядька, на якому відбулася друга за останній час аварія.

"Прийнято рішення цілком закрити всі роботи по пласту L1", - сказав в інтерв"ю журналістам перший віце-прем"єр, керівник спеціальної державної групи по розслідуванню причин аварії на шахті Андрій Клюєв у суботу в Донецьку.

Таке рішення прийняте в зв"язку з тим, що за останні час тут відбулася вже друга аварія (перша - 18 листопада, загинув 101 гірник).

За словами віце-прем"єра, у даний час ще не встановлена причина аварії, що відбулася 18 листопада і спричинила численні жертви.

Він також відзначив, що у зв"язку з ухваленням рішення про припинення робіт по пласту L1, скоріше за все піде скорочення робочих місць. На уточнююче питання, на скільки очікується скорочення, Клюєв відповів: "Це питання, можливо, вирішиться до понеділка. Але людей будемо працевлаштовувати теж на шахті на інші роботи".

Віце-прем"єр також відзначив, що комісія вирішила створити на базі шахти імені Засядька науковий центр, у якому будуть відпрацьовуватися технології безпечного видобутку вугілля на великій глибині. За його даними, на будівництво такого центру буде потрібно 2,5 млрд. грн, що будуть виділені з держбюджету.

За словами Клюєва, у результаті вибуху, що відбувся в суботу близько 6 ранку в 13-му східному конвеєрному штреку, була цілком зруйнована вибухобезпечна перемичка. У цей час на місці аварії знаходилося 65 гірників і 31 гірнорятувальник. "На щастя, ніхто з них не загинув", - підкреслив Клюєв.

За його даними, 44 гірники зараз знаходяться в лікарні, з них 2 у важкому стані. Інші в середньому і легкому стані.

В даний час видобуток вугілля на шахті припинений повністю. Клюєв також підкреслив, що на аварійній ділянці на момент вибуху не вівся видобуток вугілля, а проводилися аварійно-рятувальні роботи, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «Частину шахти Засядька закриють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі