пʼятниця, 29 лютого 2008 12:44

Частина турецьких військ залишиться в Іраку

Турецька армія планує істотно скоротити контингент на території північного Іраку, проте про повне припинення операції зі знищення бойовиків Робочої партії Курдистану мови не йде. Про це заявило джерело агентства Reuters у збройних силах Туреччини. 29 лютого нагадаємо, з"явилися повідомлення про те, що Туреччина повністю згортає бойову наземну операцію в Іраку.

Джерела ВВС News у США також заявили, що Туреччина, дійсно, скорочує чисельність військ, що ведуть бої на півночі Іраку, але про повне виведення турецьких військовослужбовців з території країни говорити поки не можна.

Повідомлення про припинення військової операції прозвучало в ефірі турецького телеканалу NTV. Журналісти не розкрили джерело цієї інформації. NTV повідомив, що на кордоні з Іраком було помічено багато порожніх вантажних військових автомобілів, що прямували на північ країни.

Операція армії Туреччини зі знищення бойовиків РПК, що ховаються в північному Іраку, почалася ввечері 21 лютого. Спочатку чисельність введеного до Іраку контингенту турецьких військ оцінювалась у 10 тисяч осіб, їм протистояли близько 4 тисяч курдських бойовиків.

За останніми даними, втрати турецької сторони за час операції склали понад 20 осіб убитими. Курди стверджують, що їм вдалося знищити понад сто турецьких солдатів. У боях з турками загинули близько 240 курдів, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Частина турецьких військ залишиться в Іраку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі