середа, 13 серпня 2008 18:16

Бжезинський: "Росії слід припинити ставитися до сусідів, як до провінцій"

Росія повинна припинити ставитись до своїх сусідів як до підлеглих провінцій, заявив в інтерв"ю агентству Bloomberg радник президента США, член правління Центру стратегічних і міжнародних досліджень США Збігнев Бжезинський.

За його словами, Росія повинна винести урок з поведінки Китаю, який зміцнює свої позиції в Азії "обережно і терпляче, з позицій партнерства".

Крім того, як заявив сьогодні Bloomberg представник адміністрації Президента США Джорджа Буша, попросивши не вказувати його прізвища, НАТО має підтвердити потенціал Грузії і України як наступних членів Альянсу після того, як Росія вторглась на грузинську територію.

За його словами, Росія не повинна розглядати наміри НАТО щодо Грузії і України як загрозу для себе. На думку високопосадовця, перспектива членства в НАТО, навпаки, може допомогти вирішити етнічні суперечності, наприклад, такі, які спровокували конфлікт в Грузії. За його словами, Росія повинна визнати територіальну цілісність і сувереннітет Грузії, і це повинно стати частиною будь-якою резолюції з вирішення цього конфлікту, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Бжезинський: "Росії слід припинити ставитися до сусідів, як до провінцій"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі