вівторок, 23 листопада 2010 10:30

Бюсти Леніна врятують Угорщину від наслідків екологічної катастрофи

Бюсти Леніна врятують Угорщину від наслідків екологічної катастрофи

Уряд Угорщини планує продати з аукціону реліквії комуністичної епохи. Як повідомляє Agence France-Presse, усі виручені кошти будуть віддані жертвам недавньої аварії на хімічному заводі.

На благодійному аукціоні, який проведуть 6 грудня, Міністерство юстиції сподівається виручити кілька мільйонів форинтів (кілька тисяч євро) від продажу сотень статуй і портретів Леніна та інших комуністичних лідерів.

За словами представника уряду, всі ці об'єкти зараз покриваються пилом на горищах і в підвалах міністерських будівель.

Нагадаємо, аварія на заводі з виробництва глинозему Ajka Timfoldgyar, що розміщений в 160 кілометрах на захід від Будапешта, сталася 4 жовтня. У результаті аварії з резервуару вилилося більше 700 тисяч кубометрів токсичного червоного шламу - одного з побічних продуктів виробництва глинозему.

Була забруднена територія 40 квадратних кілометрів. Речовина потрапила в Дунай та його притоки. У результаті розливу шламу загинули десять чоловік. Сотні жителів прилеглих територій позбулися будинків і засобів до існування.

ІМК

Зараз ви читаєте новину «Бюсти Леніна врятують Угорщину від наслідків екологічної катастрофи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі