вівторок, 29 липня 2008 13:56

Бюджетні місця в українських ВНЗ дістаються "пільговикам"

Більшість державних місць у вишах цього року віддали пільговим категоріям вступників, а не абітурієнтам з високими балами сертифікатів ВНО. На деякі спеціальності кількість зарахованих "пільговиків" становить 70% від загальної кількості місць держзамовлення у виші. Про це йшлося на прес-конференції, під час якої громадські спостерігачі оприлюднили результати моніторингу прийому документів та конкурсу сертифікатів у 30 українських вишах.

Керівник проекту громадського моніторингу Алла Волошина зазначила, що талановиті діти, які мають високі бали за результатами ВНО та велике бажання отримати вищу освіту, не завжди мають змогу вступити до вишу на держзамовлення.

За її словами, бюджетні місця, кількість яких обмежена, заповнені так званими "пільговиками", які мають низькі бали за результатами ВНО, а діти з високими балами вимушені вступати на платні відділення, якщо їх батьки готові платити за навчання. "Інші залишаються за бортом", - наголосила А. Волошина.

Нагадаємо, громадська мережа "Опора" почала розгляд скарг абітурієнтів, батьків випускників та інших зацікавлених осіб з приводу порушень їхніх прав на отримання вищої освіти, які допускає приймальна комісія вишів, повідомляє Ліга

Зараз ви читаєте новину «Бюджетні місця в українських ВНЗ дістаються "пільговикам"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі