середа, 15 жовтня 2008 08:29

Бюджет США поставив рекорд дефіциту

У фіскальному році, що завершився 30 вересня 2007-2008, дефіцит держбюджету США склав 455 мільярдів доларів (3,2 відсотка ВНП країни), повідомляє 14 жовтня Reuters з посиланням на заяву Міністерства фінансів США.

Це сума більш ніж втричі перевищує дефіцит попереднього року і перевищує рекорд бюджетного дефіциту, поставлений в 2004 році, - 413 мільярдів доларів (3,6 відсотка ВНП).

На тлі економічного спаду прибуткова частина бюджету скоротилася, тоді як витратна частина виросла за рахунок військових витрат, заходів по порятунку банківського сектора і боротьбі з безробіттям, наголошується в заяві Мінфіну.

Проте, Мінфін США залишив прогноз бюджетного дефіциту в 2009 фіскальному році на рівні 482 мільярдів, не дивлячись на те, що, за його ж оцінками, лише на підтримку банківського сектора США буде витрачено не менше трильйона доларів.

Аналітики відзначають, що "бюджетний дефіцит 2008 року - лише передвісник того, що буде." Наступного року вірогідна рецесія ще сильніше уріже прибуткові статті бюджету, тоді як демократи в Сенаті добиваються виділення все нових засобів на порятунок економіки. На думку експертів, бюджет США наступного року і без цих витрат може відновити рекорд дефіциту.

Зараз ви читаєте новину «Бюджет США поставив рекорд дефіциту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі