четвер, 16 серпня 2007 11:44

БЮТ звинувачує Януковича в крадіжці державної дачі

Блок Юлії Тимошенко звертається до правоохоронних органів з вимогою перевірити інформацію про передачу державної резиденції "Міжгір"я", де проживає прем"єр-міністр Віктор Янукович, до НАК "Надра України" та законність такої передачі.

"Як стало відомо з публікацій українських засобів масової інформації, 27 липня 2007 року Кабінет Міністрів своїм рішенням передав до НАК "Надра України" державну резиденцію "Міжгір"я", яка в просторіччі відома як дача прем"єр-міністра Віктора Януковича", йдеться у повідомленні.

Всього, за даними БЮТ, до "Надр України" передано 136 гектарів землі та 94 об"єкти інфраструктури резиденції, вартість яких становить мільйони доларів.

Як зазначають в БЮТ, "з одного боку це не може не радувати. Адже подібна операція свідчить, що Віктор Янукович втратив сподівання на прем"єрство після дострокових виборів і поспішає забрати хоча б резиденцію".

З іншого, наголошується в повідомленні, "мова йде про дію, що містить чіткі ознаки корупції. Адже саме за такою класичною схемою в Україні відбувається тіньова приватизація державних об"єктів, а простіше кажучи – здійснюється крадіжка державного майна".

У зв"язку з цим БЮТ звертається до правоохоронних органів з вимогою перевірити інформацію про передачу державної резиденції "Міжгір"я" до НАК "Надра України" та законність такої передачі.

Також БЮТ вимагає від Кабінету Міністрів дати публічні роз"яснення стосовно сумнівних операцій з державним майном.

Окремо Блок Юлії Тимошенко звертає увагу громадськості на те, що "за парканом дачі Януковича безслідно зникли руїни Міжгірського монастиря, що становлять історичну та культурну цінність". УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ звинувачує Януковича в крадіжці державної дачі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі