понеділок, 20 грудня 2010 13:59

БЮТ вирішив заборонити перекриття доріг в "годину пік"

БЮТ вирішив заборонити перекриття доріг в "годину пік"

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект "Про внесення змін до закону України "Про дорожній рух" щодо тимчасового обмеження або заборони руху транспортних засобів", що передбачає введення нових правил перекриття доріг при пересуванні автомобільним транспортом осіб, щодо яких здійснюється державна охорона. Про це повідомила прес-служба БЮТ.

Законопроект ініційований народними депутатами фракції БЮТ-Батьківщина Олександром Сочкою і Андрієм Павловським.

Стаття 26-1 закону України "Про дорожній рух" у чинній редакції дозволяє обмежувати або забороняти рух під час проїзду президента, прем'єра, голови Верховної Ради, а також глав іноземних держав, парламентів і урядів, які перебувають в Україні з офіційним візитом, на 13 хвилин.

"Таким чином, зупинка дорожнього руху на 13 хвилин у години найбільшої інтенсивності руху, в так звану "годину пік", коли громадяни їдуть на роботу і повертаються додому, породжує істотні наслідки морально-психологічного, економічного та екологічного характеру. Порушується дисципліна трудового дня. .. Через втрату можливості ефективно використовувати свій час люди відчувають себе в стресовому пригніченому стані ", - сказав Сочка.

Він повідомив, що законопроект пропонує зменшити тимчасове обмеження або заборону руху транспортних засобів, пішоходів на окремих ділянках вулиць, автомобільних доріг не більше ніж за 5 хвилин (у чинній редакції "десять") до, і скасовувати не пізніше, ніж через 1 (в чинній редакції "три") хвилину після проїзду осіб, щодо яких здійснюється державна охорона.

Також, за словами депутата, забороняється при проїзді зазначених осіб перекривати рух у робочі дні з 7.30 до 9.00 і з 17.30 до 19.00, тобто в "годину пік".

"Протокольні служби, що обслуговують керівників країни, а також формують графіки державних візитів, абсолютно легко можуть враховувати цю норму, і планувати пересування кортежів з урахуванням інтересів громадян", - зазначив Сочка.

За його словами, проект закону пропонує ще досить м'який варіант в порівнянні з тим, які правила руху передбачені для зазначених осіб у країнах Європи.

У Німеччині кортеж канцлера зобов'язаний дотримуватися всіх правил дорожнього руху, у Франції кортеж президента також дотримується правил дорожнього руху, а на перехрестях користується такими ж перевагами при проїзді, як автомобіль медичної допомоги або пожежна машина.

"Прийняття цього закону повністю залежить від однієї людини - Януковича, якщо він захоче, парламентська більшість виконає його волю", - підсумував депутат.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «БЮТ вирішив заборонити перекриття доріг в "годину пік"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі