Ексклюзиви
понеділок, 15 грудня 2008 12:00

Буша закидали черевиками, а прес-секретареві Білого дому поставили синяк під оком

Президент США Джордж Буш зумів ухилитися від кинутих в нього зблизька одного за іншим двох черевиків, але прес-секретар президента США Дана Періно під час інциденту на прес-конференції в Багдаді отримала синяк під оком.

"У Дани Періно невеликий синяк під оком. У сутичці, що виникла під час захоплення телевізійного репортера, вона отримала удар в око мікрофоном", - повідомив телеканал NBC.

Високопоставлений представник Білого дому, який говорив на умовах анонімності, підтвердив, що Періно отримала легкий удар під час інциденту на прес-конференції в Багдаді. Періно почувається нормально і продовжує поїздку разом з президентом, підтвердив офіційний представник.

Після інциденту на прес-конференції в Багдаді Буш заявив, що вважає те, що сталося "забавним".

"Виступ президента був перерваний чоловіком, мабуть журналістом, який схопився на ноги і жбурнув свій черевик в президента", - пише NewYorkTimes.

Журналіст жбурнув перший черевик, крикнувши арабською мовою: "Це подарунок від іракців. Це прощальний поцілунок, ти - собака".

Репортер потім жбурнув в Буша другий черевик зі словами "це від вдів, від сиріт і від всіх, хто убиті в Іраку".

Відеозапис інциденту показує, що обидва рази Буш продемонстрував хорошу реакцію, зумівши ухилитися від обох черевик, які, пролетівши над головою президента США, потрапили в стіну, біля якої стояли американські та іракські прапори.

На арабському сході кидок взуття в людину вважається дуже сильною образою і знаком крайньої неповаги, так само як і порівняння людини з собакою.

За даними американських ЗМІ, черевики в Буша жбурнув іракський кореспондент єгипетського телеканалу "Аль-Багдадіа" Мунтадхар аль-Заїді.

Після того, як аль-Заїді кинув в Буша обидва своїх черевика, його повалили на підлогу співробітники американської та іракської охорони, а потім вивели із зали, де йшла прес-конференція, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Буша закидали черевиками, а прес-секретареві Білого дому поставили синяк під оком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути