пʼятниця, 19 вересня 2008 09:06

Буш вручив Горбачову таку ж медаль, як і Ющенку (ФОТО)

 
Колишній президент США Джордж Буш-старший в четвер вручив першому президентові СРСР Михайлу Горбачову медаль Свободи, засновану Національним конституційним центром США. Про це повідомляється в прес-релізі, поширеному організацією. "Президент Горбачов відкрив світу можливість для того, аби об"єднатися і спільно прагнути до свободи. Жителі Східної Європи жили в сутінку "холодної війни" - він подарував їм дороговказну зірку. І тепер, через 20 років після падіння Берлінської стіни ми бачимо позитивний вплив його політики по всьому світу. Президент Горбачов дивиться вперед в світле майбутнє і допомагає всім нам в прагненні туди потрапити", - заявив Буш-старший під час урочистої церемонії, що пройшла у Філадельфії.

У своїй промові у відповідь Горбачов сказав, що сприймає почесну нагороду як оцінку його діяльності "в переломний період історії для країни та світу". Церемонія, приурочена до 20-річчя падіння Берлінської стіни, транслювалася в прямому ефірі телекомпанії CBS і на декількох сайтах в інтернеті.

Нагорода була установлена Національним конституційним центром США в 1988 році. Серед удостоєних цієї медалі в минулі роки - Лех Валенса, Вацлав Гавел, Джіммі Картер, Кофі Аннан, Колін Пауелл, Хамід Карзай та Віктор Ющенко, а також Біл Клінтон і сам Джордж Буш-старший. До медалі додається грошова премія розміром 100 тисяч доларів, повідомляє Lenta.ru.

Фото АР

Зараз ви читаєте новину «Буш вручив Горбачову таку ж медаль, як і Ющенку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі