вівторок, 26 лютого 2008 09:40

Буш висловив співчуття Козуліну з приводи смерті його дружини

Президент США Джордж Буш висловив співчуття білоруському опозиційному політику Олександрові Козуліну у зв"язку з кончиною його дружини, повідомила прес-служба Білого дому.

"Президент Буш висловлює свої співчуття Олександрові Козуліну і дочкам Козуліна Ользі і Юлії у зв"язку з кончиною їхньої дружини та матері", – говориться в поширеному у Вашингтоні повідомленні прес-служби.

Білий дім також засудив відмову влади Білорусії випустити Козуліна в дні, що передували смерті його дружини і зажадав негайно звільнити опозиційного політика з тюрми.

"США засуджують дивну відмову білоруського режиму звільнити політичного в"язня Олександра Козуліна в дні, що передуювали смерті його дружини, Ірини Козуліної, а також відразу після її кончини, що сталася 23 лютого. Ми знову повторюємо нашу вимогу про негайне й беззастережне звільнення Козуліна", – говориться в заяві Білого дому.

У ній також повідомляється, що "через його несправедливого ув"язнення Козулін не зміг приєднатися до інших лідерів об"єднаної демократичної опозиції Білорусії, коли вони зустрічалися з президентом Бушем в Овальному кабінеті Білого дому 6 грудня 2007 року".

Один із лідерів білоруської опозиції Олександр Козулін був затриманий у березні 2006 року після участі в президентській кампанії і організації ряду акцій протесту. Суд визнав його винним у хуліганстві та організації масових безладів і призначив покарання у вигляді 5,5 років позбавлення волі з відбуванням терміну в колонії строгого режиму.

Білоруська влада надали опозиціонерові тридобову відпустку для участі в похороні дружини. Похорон Ірини Козуліної, яка померла 23 лютого, відбудеться в середу, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Буш висловив співчуття Козуліну з приводи смерті його дружини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі