середа, 06 червня 2007 15:15

Буш вимагає звільнити колишнього кандидата в президенти Білоруссії

Виступаючи на міжнародній конференції "Демократія і безпека" в Празі, президент США Джордж Буш закликав негайно звільнити політичних увязнених, що знаходяться в різних країнах світу. Першим з них Буш назвав колишнього кандидата в президенти Білорусії Олександра Козуліна.

Американський президент заявив, що і далі боротиметься з "диктатурою в Білорусії" і підтримуватиме тамтешніх дисидентів і демократичних активістів. На підтвердження своїх слів, він зустрівся з Олександром Мілінкевічем, що знаходився в Празі, який у минулому, як і Козулін, був кандидатом в білоруські президенти, а зараз є лідером опозиційного руху "За свободу".

Влітку 2006 року, незабаром після президентських виборів в Білорусії, на яких переміг Олександр Лукашенко, лідер соціал-демократичної партії Білорусії Олександр Козулін, був засуджений на 5,5 років в"язниці за хуліганство і порушення громадського порядку. Західні країни і правозахисні організації визнали його політв"язнем і неодноразово закликали його звільнити, повідомляє "Телеграф".

Зараз ви читаєте новину «Буш вимагає звільнити колишнього кандидата в президенти Білоруссії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі