понеділок, 03 березня 2008 15:44

Буш в квітні може відвідати Косово

Президент США Джордж Буш в квітні може відвідати Косово, повідомило Радіо-телебачення Косово (РТК) з посиланням на хорватські джерела.

За даними РТК, після квітневого саміту НАТО в Румунії американський лідер може відвідати Хорватію, а потім прибути в Косово, передає РІА "Новости". Разом з тим Пріштіна нічого поки не повідомляє про можливий візит Джорджа Буша в Косово.

Нагадаємо, парламент Косово 17 лютого в односторонньому порядку проголосив незалежність краю від Сербії. США входять до числа 21 країн, що офіційно визнали до теперішнього часу незалежність Косово. Ще декілька десятків держав заявили про готовність зробити це. Поступово Белград відкликає послів зі всіх цих країн.

Сербія заявила про намір направити в міжнародні судові інстанції позови, перш за все, відносно США, а також інших країн, що визнали односторонній акт Пріштіни. Як заявив радник сербського прем"єр-міністра Браніслав Рістівоєвіч, позов проти США стане фактом в найкоротші терміни.

Зараз ви читаєте новину «Буш в квітні може відвідати Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі