середа, 19 грудня 2007 09:20

Буш схвалив значне скорочення ядерного арсеналу США

Джордж Буш схвалив значне скорочення ядерного арсеналу США, це рішення набуде чинності наприкінці 2007 року, повідомила прес-служба Білого дому. "У результаті ядерний арсенал США буде меншим, ніж чверть від його обсягу наприкінці "холодної війни"", – говориться в повідомленні.

У нім наголошується, що рішення ухвалене Бушем після узгодженням з міністром оборони США Робертом Гейтсом і міністром енергетики США Семюелем Бодманом і за повної підтримки з боку об"єднаного комітету начальників штабів збройних сил США, а також стратегічного командування ЗС США.

Попереднє значне скорочення американського ядерного арсеналу відбулося 2004 року, відзначає прес-служба.

"Рішення президента є подальшою реалізацією політики, з якою він виступає від моменту вступу на посаду. Ми скорочуємо запаси наших ядерних озброєнь до найнижчого рівня, що відповідає національній безпеці Америки і нашим зобов"язанням перед друзями та союзниками", – йдеться в повідомленні.

У нім наголошується, що "надійний потенціал заборони як і раніше залишається важливою частиною національної безпеки США, і ядерні сили грають ключову роль для відбиття виникаючих викликів для безпеки".

"Скорочення є частиною загальної стратегії президента з трансформації ядерного арсеналу США та його допоміжної інфраструктури для того, щоб це краще відповідало завданням безпеки 21-го століття. Це всеосяжні зусилля зі зниженню опори США на ядерну зброю, а також з вирівнювання і модернізації нашої ядерної інфраструктури", – зазначається в повідомленні Білого дому, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Буш схвалив значне скорочення ядерного арсеналу США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі