субота, 16 серпня 2008 12:43

Буш: "Росія вторглася в Грузію і загрожувала їй"

Президент США Джордж Буш стежить за подіями в зоні грузино-осетинському конфлікту зі свого техаського ранчо в Кроуфорді, передає ІТАР-ТАСС. Напередодні він заявив, що "дії Росії відносно Грузії неприйнятні", пише "Новий регіон".

"Світ спостерігав з тривогою за тим, як Росія вторгалася в сусідню суверенну державу і загрожувала демократичному уряду, вибраному його народом, - заявив Буш в традиційному суботньому радіозверненні до країни, текст якого був заздалегідь оприлюднив Білим дім. - Ці дії абсолютно неприйнятні для вільних країн світу".

"Дії Росії піднімають серйозні питання про її роль і наміри в Європі в ХXI столітті.

Останніми роками Росія прагнула інтегрувати себе в дипломатичні, політичні, економічні структури Заходу, а також в його структури безпеки. Сполучені Штати підтримували ці зусилля. Зараз Росія поставила під загрозу ці надії, зробивши в Грузії дії, несумісні з принципами цих інститутів", - заявив президент США.

За словами Буша, "щоб відновити завданий збиток своїм відносинам з США, Європою і іншими країнами і почати відновлювати своє місце в світі, Росія повинна зробити кроки по припиненню кризи", повідомляє Обозреватель.

Зараз ви читаєте новину «Буш: "Росія вторглася в Грузію і загрожувала їй"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі