вівторок, 05 червня 2007 08:49

Буш прибув до Праги, де виступить з критикою на адресу Росії

Президент США Джордж Буш у вівторок, як очікується, виступить з критикою на адресу Росії. Промова американського президента, з якою він виступить в Празі під час свого 24-годинного візиту до Чехії, може зіпсувати майбутню в середу зустріч з Володимиром Путіном на саміті "великої вісімки". Примітно, що перед самітом Буш наносить візит до Чехії, а потім - до Польщі, в країни, де США хочуть розмістити елементи своєї протиракетної оборони (ПРО).

Очікується, що в своєму виступі Джордж Буш піддасть критиці політику Путіна, яка, як він вважає, стає все більш авторитарною.

Основними темами промови, з якою Буш виступить у вівторок в Празі, будуть свобода і демократія.

Представники Білого дому заявляють, що промова не буде цілком присвячена Росії, проте не заперечують того, що Буш висловить занепокоєння у зв"язку з положенням справ в Росії.

У інтерв"ю журналістам на борту літака радник американського президента з національної безпеки Стівен Хедлі відзначив, що заяви Москви стають все більш різкими. На думку Хедлі, це не приносить нікому користі.

Кажучи про різкі заяви Москви, Хедлі мав на увазі у тому числі і вислови Путіна про можливість націлення російських ракет на Європу, якщо США не відмовляться від своїх планів встановити там елементи ПРО. США наполягають на тому, що ПРО не загрожує Росії і потрібна для забезпечення безпеки Європи від Північної Кореї і Ірану.

Спостерігачі все частіше порівнюють відносини між США і Росією з часом холодної війни, повідомляє NEWSru.



Зараз ви читаєте новину «Буш прибув до Праги, де виступить з критикою на адресу Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі