Ексклюзиви
пʼятниця, 02 листопада 2007 11:12

Буш поставив у один ряд Осаму бен Ладена, Леніна і Гітлера

Президент США Джордж Буш у четвер порівняв конгресменів-демократів із людьми, що не зуміли вчасно відреагувати на прихід до влади Леніна і Гітлера і розповсюдження впливу СРСР на країни Східної Європи після Другої світової війни, повідомляє AP. Таку заяву Буш зробив, виступаючи в четвер перед представниками Демократичної партії в Конгресі. Він намагався переконати конгресменів у необхідності ухвалення ряду законопроектів, що стосуються національної безпеки, зокрема збільшення фінансування військової кампанії в Іраку і затвердження Майкла М"юкейсі на посаді головного прокурора США.

За словами Буша, спори, які тривають у Конгресі з приводу цих законопроектів, нагадують йому ситуацію, що виникла на початку XX століття, коли Володимир Ленін озвучив ідею всесвітньої комуністичної революції, а Адольф Гітлер робив перші кроки у побудові "третього рейху". "Історія вчить нас, що не можна недооцінювати слова лиходіїв, що рвуться до влади. Осама бен Ладен також ясно заявив про свої наміри, як Ленін або Гітлер. Чи почули ми попередження? Багато років тому ми не приділили належної уваги подібним висловам, і ціна цієї помилки виявилася дуже високою", - сказав Буш.

Політичний супротивник Буша - сенатор від штату Нью-Йорк і кандидат в президенти США Хіларі Клінтон, коментуючи виступ чинного президента перед законодавцями, назвала наведені їм історичні аналогії "грубими і помилковими". Аргументи Буша, вважає вона, "не закінчать війну в Іраку, не забезпечать безпеку Америки і не повернуть наші війська додому". "США втомилися і від цієї війни, і від спроб Буша змішувати питання національної безпеки і політичні ігри", - підкреслила Клінтон, повідомляє Lenta.ru.

 

Зараз ви читаєте новину «Буш поставив у один ряд Осаму бен Ладена, Леніна і Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути