понеділок, 06 серпня 2007 09:08

Буш підписав закон стосовно прослуховування іноземців

Президент США Джордж Буш увечері 5 серпня підписав закон, що розширює повноваження спецслужб щодо стеження за іноземцями.

Закон, ухвалення якого розглядалося в Білому домі як один з пріоритетів, дозволяє без санкції суда читати електронні листи і прослуховувати переговори іноземних громадян, підозрюваних у терористичній діяльності.

Підписавши закон, Буш сказав: "Поява у співробітників нашої розвідки законних інструментів збору інформації про наміри наших ворогів зробить Америку безпечнішою".

Правозахисні організації та деякі члени Демократичної партії вже виступили проти новоспеченого закону, заявивши, що він "заходить дуже далеко", оскільки дозволяє читати листування й слухати переговори також американських громадян, які спілкуються з іноземцями.

Нагадаємо, що Палата представників схвалила законопроект про розширення повноважень спецслужб уранці 5 серпня, а сенатори проголосували за нього ще в п"ятницю, 3 серпня, повідомляє Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «Буш підписав закон стосовно прослуховування іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі