вівторок, 22 січня 2008 08:45

Буш назвав три кандидатури на пост посла у Росії Президент США

 Джордж Буш, за даними газети The Washington Post, розглядає три кандидатури на пост американського посла в Росії.

Видання, посилаючись на високопоставлені джерела у  Білому домі, повідомляє в понеділок, що окрім Джона Байєрлі - посла США в Болгарії, якого ще кілька днів тому ЗМІ називали найбільш вірогідним кандидатом на місце посла в Росії, на цю посаду є ще два кандидати - Джон Ордуей і Джон Теффт.

Всі троє можливих претендентів, відзначає видання, раніше працювали в американській дипломатичній місії в Росії. Зараз, всі вони є послами США - Байєрлі в Болгарії, Ордуей у Казахстані, а Теффт у  Грузії. При цьому співбесідники видання з адміністрації президента США дали зрозуміти, що всі три претенденти мають приблизно рівні шанси отримати посаду посла в Росії.

Місце глави американської дипмісії у Росії стало вакантним після того, як 18 січня стало відомо, що американський чинний посол  - Уїльям Бернс стане заступником держсекретаря США Кондоліззи Райс з політичних питань. На цій посаді Уїльям Бернс замінить Ніколаса Бернса, який піде у відставку у  березні 2008 року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Буш назвав три кандидатури на пост посла у Росії Президент США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі