понеділок, 10 листопада 2008 10:48

Буш дозволяв секретні атаки на Аль-Каїду в будь-якій країні

Буш дозволяв секретні атаки на Аль-Каїду в будь-якій країні

Як виявилося, Пентагон схвалив 12 нападів проти Аль-Каїди та інших їх військових прибічників у Сирії, Пакистані та будь-де в світі.

Військові операції були затверджені секретним договором, який підписав колишній міністр оборони Дональд Рамсфельд за згодою президента Джорджа Буша. Договір уповноважував військові сили США боротися з мережею Аль-Каїда по усьому світі, а також проводити операції у країнах, які не перебувають у стані війни з США.

Не зважаючи на договір кожна місія вимагала схвалення правління Штатів.

У секретному договорі визначалися 15-20 країн, включаючи Сірію, Пакистан, Ємен, Саудівську Аравію та інші країни Перської затоки, де, вважалося, діють війська Аль-Каїди чи шукають в них притулку.

Колишній посадовець ЦРУ повідомив, що до схвалених операцій входив і рейд військового табору у Бажуарі, районі Пакистану. Інші раніше нерозкриті напади відбулися у Сирії, Пакистані та інших країнах. Представники влади переконують, що договір не схвалював жодних рейдів в Іран, хоча передбачають, що розвідувальні польоти американських військових сил в Іран були затверджені іншими секретними директивами.

Військові посадові особи повідомляють, що десяток додаткових операцій було відмінено, тому що влада визнала їх надто небезпечними, дипломатично проблематичними, чи тими, що базуються на недостатніх доказах.

Коли газетаThe New York Times звернулася за детальнішою інформацією у Міністерство оборони, посадовці відмовилися давати подальші коментарі.

Зараз ви читаєте новину «Буш дозволяв секретні атаки на Аль-Каїду в будь-якій країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі