вівторок, 08 липня 2008 12:30

Буш був головним веселуном саміту на Хоккайдо (ФОТОРЕПОРТАЖ)
5

Зліва на право прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі, президент США Джордж Буш, канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр Британії Гордон Браун і його японський колега Ясуо Фукуда
Справа на ліво прем'єр-міністр Канади Штефан Гарпер, президент Росії Дмитро Медведєв і президент Франції Ніколя Саркозі


У класичному форматі проходить другий день саміту "вісімки" на японському Хоккайдо - тільки робочі засідання лідерів восьми провідних країн світу і прогулянки біля озера Тоя поряд з фешенебельним готелем "Віндзор". Розважаючись і смічуюсь, лідери G8 фотографуються на фоні живописного озера.

Головною темою засідань стануть глобальні зміни клімату, світові фінансово-економічні і гострі міжнародні проблеми.

Лідери "великої вісімки" перед початком обговорення питань захисту навколишнього середовища і боротьби з шкідливими викидами посадили по одному дереву нового селекційного виду модрини. Ця рослина, офіційно названа "чистою модриною", вирізняється особливо високим рівнем поглинання вуглекислого газу.

Посадка модрин, очевидно, замислювалася, як наочне підтвердження готовності "вісімки" спільно боротися з парниковими газами.

Японські організатори сподіваються, що прорив на екологічному фронті дозволить саміту на Хоккайдо увійти до історії, і тому запропонували амбітні цілі по скороченню вдвічі викидів парникових газів до 2050 року.


За задумом уряду Ясуо Фукуди, результати саміту "вісімки" в Тояко повинні лягти в основу нової угоди, яка замінить Кіотський протокол, розрахований до 2012 року.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Буш був головним веселуном саміту на Хоккайдо (ФОТОРЕПОРТАЖ)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі