середа, 17 жовтня 2007 08:23

Бунт в колонії для неповнолітніх: загинули ув"язнений і охоронець

У виправно-трудовій колонії для неповнолітніх в місті Кировград Свердловської області у вівторок стався бунт ув"язнених, повідомляє РІА "Новости" з посиланням на джерело в правоохоронних органах регіону. В результаті заворушень загинули дві людини.

ВТК стався бунт. Ув"язнені захопили збройову кімнату", - сказав співбесідник агентства. За його словами, відбулася перестрілка між ув"язненими і співробітниками правоохоронних органів. На місце події був направлений спецназ служби виконання покарань.

Приблизно у дві години ночі російські інформагентства повідімили, що один ув"язнений загинув, намагаючись покинути межі ВТК.

Оперативний черговий Кіровоградської колонії з пораненнями був доставлений в реанімацію, але лікарям не вдалося врятувати його життя.

Згідно даним начальника Головного управління ФСВП по Свердловській області генерала Миколи Ткачова, під час заворушень тілесні ушкодження отримали сім співробітників колонії і вісім засуджених.

"Вихованці колонії підпалили будівлю старого штабу виправної установи і влаштували безлади", - підтвердив співбесідник агентства ІТАР-ТАРС. Втім, він підкреслив, що збройову кімнату вихованці не захопили.

У 1:35 інцидент був вичерпаний, пожежа старої будівлі згашена. В даний момент по даному факту проводиться перевірка. Начальник ГУФСВП також відзначив, що на місці події працюють представники прокуратури.

Причиною безладів в колонії могла стати спроба втечі декількох ув"язнених, повідомили у ФСВП. "Декілька засуджених зробили спробу втечі, вони спробували покинути територію колонії і її працівники були вимушені відкрити стрілянину".

Скільки точно осіб брало участь у безладах, з"ясовується. У колонії утримується 470 чоловік.

Зараз ви читаєте новину «Бунт в колонії для неповнолітніх: загинули ув"язнений і охоронець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі