субота, 05 квітня 2008 11:28

Бунт проти зростання цін на Гаїті призвів до жертв

На Гаїті акції протесту проти зростання цін на продукти переросли в масові заворушення. У місті Лес Каєс на півдні країни загинули щонайменше чотири людини, ще 20 людей поранено.

Натовпи людей блокували вулиці міста, палили автомобілі, грабували крамниці і стріляли по загонах миротворців ООН.

Представники ООН заявляють, що військовим довелося відкрити у відповідь вогонь по деяких озброєних учасниках вуличного бунту.

Хвиля заворушень охопила Гаїті після того, як два дні тому було оголошено про нове зростання цін на основні продукти харчування остров"ян. Всього за минулий рік ціни на рис, фасолю і фрукти зросли на 50%.

Раніше генеральний секретар ООН Пан Гі Мун опублікував доповідь, в якій попереджає, що продовольча криза на Гаїті посилить і без того нестабільну ситуацію у сфері безпеки в країні.

Прем"єр-міністр Гаїті Жак Едуард Алексіс засудив вуличні заворушення і заявив, що вони були ретельно організовані.

"Ми знаємо, що натхненниками протестів є особи, що мають відношення до торговців наркотиками та інших членів злочинних угрупувань", - сказав прем"єр-міністр країни.

Він також заявив, що уряд Гаїті виділив бюджет в 10 мільйонів доларів на розробку різних гуманітарних програм допомоги бідним.

Гаїті - одна з найбідніших країн Карибського басейну. Близько 80% населення країни живе менш ніж на два долари в день, повідомляє Би-би-си.

Зараз ви читаєте новину «Бунт проти зростання цін на Гаїті призвів до жертв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі